Glashelder

Van Glas is een van de weinig overgebleven glasblazerijen in Nederland. Al ruim 50 jaar is Edwin Dieperink werkzaam in dit bijzondere ambacht.
Glasblazen is een verzamelnaam voor verschillende manieren van werken met vloeibaar gemaakt glas. Bij het klassieke glasblazen wordt er vloeibaar glas met een metalen pijp uit een oven gehaald en bewerkt.
Bij Van Glas gebruiken we speciale branders gestookt met aardgas en zuurstof. We werken met glazen buizen en staven als basismateriaal. Officieel het dit vak Glasinstrumentmaken. Het is een vak dat zeer arbeidsintensief is en veel inspanning en tijd kost. Verwacht dus niet dat u voor een dubbeltje op de eerste rang zit.

Geboren in 1952 in Oostzaan. Opgegroeid in Landsmeer en Amstelveen. Na de Albert Schweitzerschool in Amstelveen gaat hij naar de Amstelveense Technische school ATS die hij afmaakt in1969. Na de ATS moest er gewerkt gaan worden, en dus gesolliciteerd. Ondermeer bij de Medische Faculteit v/d Vrije Universiteit Amsterdam en hij wordt daar aangenomen als Leerling Glasinstumentmaker bij de afdeling Fysiologie

 

Na die opleiding in 4 jaar te hebben afgerond, wordt hij in vaste dienst genomen. Als het hoofd van de afdeling de hr. Van Der Hoek in 1985 komt te overlijden, krijgt hij de leiding over de afdeling.

Vanaf het moment dat hij in dit vak kwam te werken en met dit prachtige materiaal dingen kon maken was er ook direct het ideaal om een eigen bedrijf te beginnen. In 1991 greep hij zijn kans en startte met “Van Glas”

Van Glas is tot op de dag van vandaag gevestigd aan de Ruysdaelstraat

Ervaring beschouwde een uitnodiging als onvoldoende begrepen.

Glaskunst
Diensten zakelijk
Diensten particulier
Eigen glaskunst
Bestellingen